|

Guide: Sådan installerer du et WordPress tema for begyndere

Hvad er et WordPress tema?

Et WordPress-tema er en samling af filer, der bestemmer det visuelle udseende og layoutet på en WordPress-hjemmeside. Det inkluderer HTML-, CSS- og PHP-filer, der styrer, hvordan dit indhold vises for den besøgende. Temaet definerer elementer som farver, skrifttyper, sidestruktur, widget-områder og menuer.

Trin 1: Log ind på dit administrator-dashboard

Start med at logge ind på dit WordPress-dashboard. Du kan gøre dette ved at tilføje “/wp-admin” til din hjemmesides URL og derefter indtaste dine loginoplysninger.

Trin 2: Gå til “Temaindstillinger”

I dit WordPress-dashboard skal du finde “Udseende” i venstremenuen og derefter klikke på “Temaindstillinger”. Dette vil tage dig til siden, hvor du administrerer dine temaer.

Trin 3: Tilføj et nyt tema

På temaindstillinger-siden finder du en knap øverst med teksten “Tilføj nyt”. Klik på denne knap for at gå til siden, hvor du kan søge efter og installere nye temaer.

Trin 4: Vælg dit ønskede tema

Nu har du mulighed for at søge efter det tema, du ønsker, eller gennemse de tilgængelige temaer efter kategori. Når du har fundet det ønskede tema, skal du blot klikke på “Installer” og derefter “Aktiver” for at gøre temaet aktivt på din hjemmeside.

Trin 5: Tilpas dit tema

Efter aktivering af temaet kan du tilpasse det efter dine præferencer. Dette inkluderer at ændre farver, skrifttyper, layout og tilføje dit eget logo. Du kan tilpasse dit tema ved at gå til “Tilpas” under “Udseende” i dit dashboard.

Og det er det! Du har nu succesfuldt installeret og aktiveret et WordPress-tema på din hjemmeside. Nu kan du begynde at tilpasse det for at få det til at se ud præcis, som du ønsker det.