|

Hjælper din footer dine besøgende?

Footeren på din hjemmeside er en af de vigtigste elementer. Den hjælper dine besøgende med at finde det, de har brug for let og overskueligt. Og det er med footeren, som med det meste andet på din hjemmeside. Hvis det hjælper brugeren, har det en positiv indvirkning på din SEO.

Hvad kendetegner en god footer?

Lad os starte med at sætte os i dine besøgendes sted. De lander på din hjemmeside og begynder at læse og scrolle indholdet. De kommer formentligt forbi et par links, der leder hen imod dine ydelser, din blog eller din kontaktside. Men de trykker ikke på nogen af disse links, og nu er de så nået bunden af siden. Her skal du naturligvis stå klar til at hjælpe dine besøgende videre. De er her endnu, men de har ikke fundet det de har brug for. Måske har de brug for at læse mere om dine ydelser? Måske har de brug for at læse dine handelsbetingelser eller se dine åbningstider? Vi ved det reelt ikke. Derfor skal de let kunne klikke sig videre til lige præcist det indhold de har brug for – uden at skulle scrolle hele vejen til toppen igen.

Test din footer

Så prøv at tage et kig på din footer – står du klar til at hjælpe dine besøgende videre? Eller smutter de over til konkurrenten, fordi de ikke fandt det de havde brug for?