|

Giv dit layout på hjemmesiden mere luft

Jeg vil gerne opfordre dig til et lille eksperiment. Gå til en hvilken som helst side på din hjemmeside. Find en sektion – det kan være din herosektion med sidens vigtigste overskrifter eller en af de efterfølgende sektioner. Undersøg nu den luft, din sektion har både i toppen og i bunden. Hvad ville der ske, hvis du fordoblede denne afstand?
Jeg ser det igen og igen. Det vigtigste designelement i hvilket som layout er ikke den tekst, de billeder eller den farve du vælger at putte ind i layoutet. Det er den luft, der omgiver dine layoutelementer. I stedet for at gøre en tekst eller dit logo større, for at give den opmærksomhed, så forsøg at skabe mere luft rundt omkring. Dette hjælper øjet med at adskille elementerne i layout.
Gå nu din hjemmeside kritisk igennem. Undersøg og afprøv, hvor der med fordel kunne skabes mere luft. Brug nedenstående liste som inspiration:

  • Padding i toppen og bunden af dine sektioner
  • Respektafstanden omkring dit logo
  • Afstanden før og efter dine overskrifter

Hav dette i baghovedet næste gang du designer en side eller bare en sektion på din hjemmeside. Start med at fordoble den afstand, du oprindeligt ville have givet, og find herefter den helt rigtige balance.